HTML

Ingyenes szoftverek

Manapság már majdnem minden drága számítógépes programnak létezik ingyenes megfelelője. Noha ezek talán valamivel lassabbak, vagy nehezebben kezelhetőek, esetleg néhány funkció hiányzik belőlük, a mindennapi használat során, mégis felveszik a versenyt a komoly forintokba kerülő alkalmazásokkal. Itt megtudhatod, hogyan építhetsz fel egy komolyabb rendszert, szinte ingyen.

Friss topikok

Linkblog

OpenOffice.org 3.2 - Gyorsabb indítás, Office 2007 kompatibilitás

2010.02.14. 23:26 :: Redflame

Az OpenOffice.org legújabb verziója immár elérhetővé vált, és néhány fontos újdonság is belekerült. Például a Microsoft Office 2007-es fájlformátumokat is támogatja már (xlsx, docx, stb.) Megbirkózik végre a jelszóval védett dokumentumainkkal is, feltéve, hogy tudjuk a jelszót. Ezen kívül a fejlesztők saját tesztjei alapján 40% körüli sebesség növekedést tapasztalhatunk ún. hideg indításkor (amikor először futtatjuk a programot a számítógép bekapcsolás után). Reméljük tényleg így van, ugyanis az OpenOffice-nak mindig erős hátránya volt a sebessége. Újításokat fedezhetünk fel a Calc alkalmazásban is (az Excel megfelelője): jobban bánik az egyesített cellákkal, keretet is könnyebben tudunk beállítani, és másolás-beillesztés funkcionalitásán is javítottak. Bővítették a szűrés megadható feltételeinek számát. A teljes lista angol nyelven itt olvasható: http://www.openoffice.org/dev_docs/features/3.2/

Az OpenOffice.org ingyenesen letölthető Windows, Mac és Linux operációs rendszerre is.

Szólj hozzá!

Címkék: freeware office ingyenes openoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://openprogs.blog.hu/api/trackback/id/tr231758970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása